Minuman Serat Bersama Spirulina & Aloe Vera.

Nutrelle Extra minuman multifiber dengan gabungan bahan beralkali seperti spirulina, rumput gandum, serat oat, ekstrak teh hijau dan aloe vera. Mengandungi prebiotik yang menggalakkan pertumbuhan bakteria baik usus untuk sistem penghadaman.

 • Formulasi Doktor Perubatan.
 • Diperakui HALAL oleh JAKIM
 • Diiktiraf oleh logo global HACCP, menunjukkan ia selamat dan tidak bahaya untuk dimakan.

Kenapa Nutrelle Extra?

 • Bahan Semulajadi

  Minuman multifiber dengan gabungan bahan beralkali seperti spirulina, rumput gandum, serat oat, ekstrak teh hijau dan aloe vera.

 • Rasa Yang Enak

  Rasanya yang enak dan mesra lidah telah membuat Nutrelle Extra menjadi minuman kegemaran ramai.

 • Formulasi Doktor Perubatan

  Nutrelle Extra diformulasi oleh Doktor Perubatan iaitu Dr Syid Ayob Syid Mustafa Al-Qudri - MD. VUB (Brussels) Belgium

 • Pengiktirafan Halal Jakim

  Nutrelle Extra diiktiraf HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Kajian yang diterbitkan di dalam Journal of Nutritional Biochemistry mendapati, pengambilan bahan beralkali dan serat daripada tumbuhan mampu mengoptimumkan sistem penghadaman.

Pembelian Nutrelle Extra

Soalan Lazim

Bancuh 1 sachet Nutrelle Extra bersama 180ml air sehingga larut. Gunakan air sejuk atau air pada suhu bilik. Pengambilan Nutrelle Extra perlu digabungkan dengan pengambilan air yang cukup setiap hari.

Nutrelle Extra diformulasikan daripada gabungan bahan semula jadi. Dos dan sukatan yang terbaik adalah sebanyak satu sachet sehari. Walaupun ia merupakan gabungan daripada bahan semula jadi, namun pengambilan yang berlebihan tidak digalakkan.

Boleh. Nutrelle Extra tidak memberi sebarang reaksi terhadap pengambilan ubat atau suplemen. Jika anda mengambil Warfarin, pengambilan Nutrelle Extra yang disyorkan adalah seperti :

- Mengambil Nutrelle Extra selama 3 hari bersama Warfarin (boleh jarakkan satu jam)

- Periksa 'bleeding time' darah dan dapatkan nasihat doktor yang merawat mengenai pengubahsuaian dos Warfarin.

- Mengambil Nutrelle Extra dan Warfarin secara istiqomah.

- Jika berhenti mengamalkan Nutrelle Extra, periksa 'bleeding time' selepas 3 hari. Dapatkan nasihat doktor mengenai pengubahsuaian dos Warfarin.

Boleh. Seelok-eloknya Nutrelle Extra diambil selepas trimester pertama.

Ya. Nutrelle Extra diiktiraf HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Tidak. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (BKKM).

Tidak. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (BKKM).

Tidak perlu. Hanya perlu disimpan disuhu bilik.

PENAFIAN: Produk Eskayvie merupakan makanan bagi menyokong penjagaan gaya hidup sihat individu. Ia mungkin menunjukkan kesan dan tempoh yang berbeza mengikut keserasian individu tersebut.

Scroll to Top